Dette ønsket brudepar seg i 2019

Vi i Christiania Glasmagasin har mange års erfaring med bryllup, og er trygge på vår kunnskap når det kommer til gavelister, borddekking, morgengaver og gavebord. Likevel vet vi at trender endrer seg fra år til år, og hva som toppet ønskelisten for fem år siden er kanskje ikke like aktuelt for dagens brudepar.

1. Glass

Glass er alltid en vinner på bryllupslisten. Mange brudepar velger spesifikt å skrive bryllupslisten sin hos oss fordi vi er alene om å tilby tradisjonsrike merker som Hadeland Glassverk og Porsgrund Porselen. Glass er et supert ønske fordi gjesten selv kan velge å kjøpe ett, to eller flere glass i samleserien som står oppført og som gjerne tilbyr både, vannglass, vinglass og ølglass. På den måten finner de fleste gjester en prisklasse som passer for seg.

2. Kjøkkenutstyr

Å ønske seg kvalitetsutstyr til kjøkkenet er et kjent faktum hos mange av våre brudepar. Å oppgradere kjøkkenutstyret kan være en kostbar affære, men med hjelp fra venner og familie kan en god kjele eller stekepanne være en gave for livet. I tillegg er dette en gave som gir et godt utgangspunkt for mange fine kjøkkenopplevelser sammen som mann og kone.

3. Servise

Når man etablerer seg alene er det ofte vanlig å gå til innkjøp av et litt billigere servise som passer til alle anledninger. For mange blir dette serviset værende i mange år, gjerne med et brennende ønske om å få det skiftet ut, noe bryllupet er en perfekt anledning for. Av den grunn er servise alltid en gjenganger på bryllupslistene. På samme måte som glass er servise et supert bryllupsønske, fordi gjesten selv kan velge hvor mye det passer seg å kjøpe. Christiania Glasmagasin har et bredt utvalg av middagsserviser og serviser til andre anledninger i en rekke former, farger og prisklasser.

4. Kniv og bestikk

Gode kniver og bestikk er sjelden overvurdert. Å investere i et godt knivsett til kjøkkenet vil automatisk gi mer glede til matlagingen, i tillegg til å være både mer effektivt og ergonomisk. Siden gode kniver med riktig vedlikehold kan vare livet ut, vil prisen også kunne være nokså høy – noe som gjør kniver og bestikk til populære produkter på bryllupslisten.

Både kniver og bestikk kan kjøpes separat og i sett. Merk likevel at ikke alle serier selges på begge måter – så gjør litt ekstra research her før dere legger til favorittene på ønskelisten.

For par som har det de trenger av servise, glass og kjøkkenutstyr ser vi ofte at bestemte merkevarer går igjen på ønskelisten. Mange velger å ønske seg en utvalgt serie boller og skåler, eksempelvis fra Georg Jensen eller Cathrineholm.

Vaser, lykter og lysestaker er også populært – og trenden her er at mange velger samme serie som de har fra før, f.eks i glass. Elektriske gjenstander som kjøkkenmaskiner, kaffetraktere og vannkokere ser vi også ofte toppe listene. Her ser vi gjerne at farger og stiler endrer seg etter trendbildet fra år til år.

Et minne for livet

Uansett hva dere som par velger å fylle listen med, eller hva du som gjest velger å gi – er det viktig å huske på at bryllupsgaven i de fleste tilfeller blir med mottaker for resten av livet. Hver gave vil bli et unikt minne fra den fine dagen, noe å snakke om og gledes over inn i ekteskapet.

© Christiania Glasmagasin AS