kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Nytt Mummi vinterkrus 2020

Sesongserviset «Snøstorm» er årets nye vintermotiv fra Moomin Arabia, en fortsettelse på Tove Janssons historie «Trollvinter» fra 1957. Motivet gir et beskrivende innblikk i Mummitrollets møte med vinterens mystiske krefter.

Fortellingen bak «Snøstorm»

I boken «Trollvinter» har Mummitrollet våknet fra dvalen og oppdager fort at været er dårlig. Stormen har gjort at forskjellige karakterer har sett seg nødt til å søke ly i Mummidalen. De har samlet seg i badehuset og er redde for at Mummitrollet og nurket Salome har gått seg vill i snøstormen.

 

Snøstorm-servisets historie får en lykkelig slutt, ettersom Mummitrollet selv finner tilbake til badehuset og den høylytte, skikjørende Hemulen finner og graver fram Salome i en snøfonn. Han varmer nurket mellom skjorten og trøyen, og redder på den måten det lille nurkets liv.

Illustrasjon med følelser

Illustratør og Mummi-skaper Tove Jansson brukte ved noen få anledninger skrapeteknikk for å illustrere de originale Mummifortellingene mellom 1945 og 1977. På Snøstorm-serviset er det nettopp en slik teknikk keramiker Tove Slotte har brukt for å skape det intense bildet av Mummitrollet sin kamp mot vinterstormen.

 

Med skrapeteknikken skrapes den mørke bakgrunnen slik at det oppstår hvite linjer og slik blir illustrasjonen til. Et kjennetegn for Jansson er anvendelsen av linjer og med skrapeteknikken kunne hun skape stemninger i flere lag. Skrapebildet på serviset Snøstorm viser vinden og det svimlende været ­– vinterens mystiske krefter.

 

Tilgjengelig fra 1. oktober

Snøstorm-serviset består av et krus, en skål, minimugger og skjeer. Krus, skål og minikrus vil være i salg fra 1. oktober, mens skjeer blir tilgjengelig fra 15. oktober. Serviset vil være i salg frem til 28. februar 2021.

Priser:

Krus 0,3L kr. 249,-

Skål 15cm kr. 249,-

Minikrus 4pk kr. 249,-

Kaffeskje Mummitrollet kr. 99,-

Kaffeskje Salome kr. 99,-


Mer fra Mummi


Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon
SKU blogg-mummi-vinternyhet
© Christiania Glasmagasin AS