Når du skal velge bryllupsfotograf

Bryllup er en helt unik ting å få lov til å fotografere. Til tross for at omgivelsene og settingen er så nært til perfekt som de kan komme for å få flotte bilder, er dette også en av de mest krevende jobbene for en fotograf. En vellykket dag på jobben for en bryllupsfotograf er når brudeparet sitter igjen med de samme følelsene som de hadde på den store dagen, når de ser på bildene og tenker tilbake.

Tekst/Foto: Erik Haslestad

Hva er det beste ved bryllupsfoto?
Å få dekke en så spesiell dag i noens liv er en ganske fantastisk opplevelse å få lov til å være med på. På en dag som dette der det er store følelser i sving og alle er pyntet fra topp til tå, er det muligheter hvor enn man peker kamera. Fra de små detaljene som det stolte smilet i munnviken til far når han følger sin datter til alteret, til de store gruppebildene med smilende familie og venner som alle har møtt opp for å feire det heldige paret.

 

Hva er ditt beste tips til brudeparet?
Mitt beste tips til brudeparet er å stresse ned og ta seg tid slik at de får de bildene som de har sett for seg. Velger du en erfaren fotograf trenger ikke brudebildene nødvendigvis å ta tre timer. Dette gjør at dere slipper å stresse fra kirken for å ta bilder og rekke middagen. En annen fordel med at dere slipper å stresse er at det som regel blir bedre bilder når dere slapper av og tar det med ro.

Hvor mye skal man bruke på fotograf?
Når det kommer til hvor mye man skal betale for bryllupsfotograf så er dette alltid et vanskelig spørsmål å svare på. Det dere må bestemme dere for er først og fremst hvor mye dere har råd til å bruke på fotograf og finne plass i budsjettet, og så ut ifra dette gjøre en beslutning på hva slags pakke dere skal kjøpe.

I dag kommer mest sannsynlig mange av deres venner og familie til å dokumentere bryllupet gjennom kameraene i deres mobiltelefoner eller egne kamera, så ikke vær redd for at dere ikke kommer til å sitte igjen med bildemateriell etter den store dagen. Problemet for mange i dag er heller å få samlet inn alt. Derfor hvis budsjettet er noe trangt på denne posten ville jeg anbefalt dere å prioritere en profesjonell fotograf til seremonien og bildene av dere to som brudepar. På denne måten kan gjestene deres følge 100% med på vielsen og ikke være opptatt med å ta bilder av dere.

 

Hvordan velge fotograf?
Det er viktig å gjøre seg opp en klar mening om hva slags bilder man ser for seg å sitte igjen med etter den store dagen. Derfor er det viktig at dere gjør god research og finner eksempler på hva andre har gjort som dere også kan tenke dere før dere begynner å ta kontakt med fotografer. Ikke la dere påvirke av frykten for å kopiere noen andre, selv om ting har blitt gjort før vil bildene aldri fremstå som kopier ettersom at det er dere på bildene og de er fra deres helt spesielle dag.

Når dere skal kontakte fotografer er det viktig å snakke skikkelig med dem og velge noen som dere føler dere komfortabel med. En nøkkelfaktor til gode bilder er at dere og fotografen spiller på lag. Det er alltid en fordel å ta et møte med fotografen i forkant for å snakke om ideer. Dette er noe dere gjerne kan gjøre på location slik at både fotografen og dere kan se for dere hvordan det endelige resultatet vil se ut.

Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon
SKU bry-bryllupsfotograf
© Christiania Glasmagasin AS