kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Mummikruset «Sov godt» i salg nå!

«Sov godt» er det nyeste tilskuddet til serien “Tro mot opprinnelsen” som er en del av Arabias faste sortiment. Kruset har aldri før vært solgt i Norge, men har lenge vært ettertraktet av Mummisamlere over hele landet. Motivet viser Mummimamma som sovner under en teltduk på stranden etter en lang og slitsom reise til fyrøya. Mummipappa er urokkelig og tilbringer natten ved sin ektefelle mens han tenker på fremtiden, kun med en stormlykt som selskap.

 

Motivet er den tredje utgivelsen i «Tro mot opprinnelsen» hvor første utgivelse ble lansert i 2017. Serien skildrer en tur som vil endre livene til Mummifamilien for alltid.

En serie i tre utgivelser

Sov godt er den tredje utgivelsen i serien “Tro mot opprinnelsen” og ble lansert i august 2019. Opprinnelig har motivet kun vært tilgjengelig gjennom Iittala og Mummi sine egne butikker, men nå utvides distribusjonen også til flere land, deriblant Norge. To forskjellige historier av Tove Jansson er kombinert i illustrasjonene: Mummipappa og havet (1965) og Sent i november (1970). Hver del av serviset tar historien videre.

 Mummifamilien står overfor endring

I den første delen av serien (utgitt i 2017) var Mummifamilien omgitt av en usikkerhet som tvang hele familien til å tenke på hvem de egentlig var. Det var tid for endring, og Mummifamilien flyttet til et fyrtårn på en øy. Hele deres verdensbilde ble snudd på hodet, og hver av familiemedlemmene opplevde den uforutsigbare øya på sin egen måte.

 

I den andre delen av serien (utgitt 2018) får Mummifamilien igjen håpet etter den lange og mørke årstiden; havet glitrer i solen og synet av en flokk trekkfugler gir håp og en påminnelse om at livet fortsetter.

I den tredje delen av serien tilbringer familien sin første kveld på fyret. Mummifamilien ankommer fyrøya i nattens mørke. Overraskende nok er døren til fyret låst, så Mummipappa rigger opp et slags telt på stranden. Mummimamma er utslitt, så hun legger seg og sovner umiddelbart.

Presise linjer og et intenst uttrykk

Tove Jansson hadde evnen til å skape en unik stemning med presise linjetegninger. Serien "Tro mot opprinnelsen" er hovedsakelig i svart og hvitt med en intens tone. Illustrasjonene er originaltegninger fra Tove Janssons bøker. De viser Janssons eksepsjonelle evne til å fremkalle forskjellige følelser og stemninger. Med sine presise linjer bringer Jansson liv i havet, vinden, lyset og skyggen.


Flere Mummiprodukter


Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon
SKU blogg-mummikrus-sov-godt
© Christiania Glasmagasin AS