Oppskrift: Bringebærkuler  

Disse røde bringebærkulene med marsipan og hvit sjokolade er en fristelse året rundt. Test ut oppskriften sammen med gode venner, eller gi bort som gave til en du er glad i. Med sin friske smak og dekorative rødfarge tror vi at denne oppskriften blir en slager uansett anledning.

 

Tips: Fyll et Norgesglass med hjemmelagde bringebærkuler og overrask noen som fortjener en liten oppmerksomhet. Gi bort en gave som er både dekorativ og smakfull – garantert noe som faller i smak hos mottaker!

Tid: 30-40 min

Antall: ca. 15 kuler

Vanskelighetsgrad: enkel 

 

Ingredienser

100 g marsipan med masse mandler (minst 50%) 

Frysetørkede bringebær (hele eller ferdig pulver*) + ekstra til strø

1 ss appelsinlikør eller appelsinjuice

50 g hvit sjokolade 

 

Frysetørkede bringebær får du i velassorterte matbutikker, enten i frukt og grønt-avdelingen eller i bakeavdelingen. Frysetørkede jordbær eller andre bær kan også brukes. Finner du ikke bærene i butikk kan de også bestilles på nett fra en rekke forhandlere. 

Fremgangsmåte

1. Skjær marsipanen i grove biter og ha den i en bolle.

 

2. Knus 3 ss bringebær med hånden eller bruk baksiden av en kniv.

 

3. Bland marsipan, knuste bringebær og likør sammen til en jevn masse.

 

4. Form massen til en lang pølse og skjær den i like stor biter

 

5. Form hver bit til en kule med hendene og legg dem på et fat kledd med bakepapir.

 

6. Knus noen håndfuller bringebær til fint støv, gjerne i en kjøkkenmaskin eller ved å legge dem i en pose og rulle over med kjevle. Du kan sikte bort frøene dersom du ønsker et helt jevnt, rødt pulver.

 

7. Smelt sjokoladen sakte over vannbad. Fordel litt sjokolade på hver kule med fingrene og snurr dem i en bolle med bringebærstøv til de er helt dekket. 

Ca. 15 kuler

 

100 g marsipan med masse mandler (minst 50%) 

Frysetørkede bringebær (hele eller ferdig pulver*) + ekstra til strø

1 ss appelsinlikør eller appelsinjuice

50 g hvit sjokolade 

  • Skjær marsipanen i grove biter og ha den i en bolle.
  • Knus 3 ss bringebær med hånden eller bruk baksiden av en kniv. 
  • Bland marsipan, knuste bringebær og likør sammen til en jevn masse.
  • Form massen til en lang pølse og skjær den i like stor biter
  • Form hver bit til en kule med hendene og legg dem på et fat kledd med bakepapir.
  • Knus noen håndfuller bringebær til fint støv, gjerne i en kjøkkenmaskin eller ved å legge dem i en pose og rulle over med kjevle. Du kan sikte bort frøene dersom du ønsker et helt jevnt, rødt pulver.
  • Smelt sjokoladen sakte over vannbad.
  • Fordel litt sjokolade på hver kule med fingrene og snurr dem i en bolle med bringebærstøv til de er helt dekket. 

Har du alt du trenger?

© Christiania Glasmagasin AS