Oppskrift: Grove frokostvafler med banan og havregryn
Ingenting slår en god frokost, og vår nye hverdagsfavoritt er grove vafler med banan, havre og cottage cheese. Topp med friske bær eller godt pålegg for den perfekte start på dagen! Vi synes vaffelsteking gir en super anledning til å bruke det du har i kjøleskapet. Både avokado, ost og strimlet gulrot kan tilsettes røren for å gi frokosten en ny tvist.
Oppskriften gir ca. 5 vafler
Ingredienser
3 dl lettmelk
1 dl havremelk
2 egg
1 moden banan
3 dl havregryn
1 dl sammalt rugmel
1 dl sammalt hvetemel
5 ss cottage cheese
1 ts salt
½ ts malt kardemomme
Slik gjør du
Mos banan, pisk egg og ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du fint bruke en bakebolle og en ballongvisp. Slump til med melk/havregryn om du ønsker en tykkere eller tynnere konsistens. Etter alt er blandet godt sammen kan du la blandingen stå i 20-30 min for at havregryn skal svelle før steking.
Vi sverger til et Wilfa vaffeljern med dobbelt slippbelegg for en sprø vaffel med store hjerter!