Grillet hjertesalat

Gitte & Filip eksperimenterer med nye smaker og idéer til sommerens måltider, og i samarbeid med paret presenterer vi oppskrift på grillet hjertesalat! Det er en enkel og smakfull, samt annerledes måte å tilberede salat på om sommeren, og kan nytes med annet tilbehør som melon, skinke og brød. 

 

Gjennom instagramkontoen @gitteogfilip deler Gitte Witt og Filip Loebbert sin store lidenskap og kjærlighet for mat og bærekraft, men også for estetikk og vakre ting. Til servering av salaten har de brukt det lekre fatet i serien Citron fra Porsgrund Porselen, som skaper et blikkfang på bordet. Sammen med Spire-serviset viser paret at man fint kan kombinere ulike serviser i hjemmet. La deg inspirere! 

 

Tid: ca. 15 minutter

Antall: 2 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 hoder hjertesalat

Pecorino ost

2 never hasselnøtter

1/2 cantaloupe melon

Parmaskinke

Olivenolje

Akasiehonning

Flaksalt

Chiliflakes

 

Tilberedning

1. Kutt hjertesalatene i to, og legg de fire delene på grillen. Grilles ca fem minutter på hver side, de skal bli godt grillet men ikke svidd. Legg på et fint fat. 

 

2. Rist hasselnøtter hele i en tørr panne. Avkjøl, og hakk de deretter i mindre biter. 

 

3. Rasp pecorino ost. Dryss god olivenolje over salaten, litt flytende akasiehonning, hasselnøttkjernene og masse pecorino ost. Strø over salt og chili helt til slutt. 

 

4. Server sammen med skiver av cantaloupe melon surret i parmaskinke, og med godt brød. 

3. Stek lammecarré kjapt på hver side i en godt oppvarmet stekepanne med olivenolje. La kjøttet så steke på 140 grader i en ildfast form i ovnen til det er gjennomstekt men ikke tørt, (her er det jo litt ulike preferanser på hvor rødt man foretrekker kjøtt, men litt rosa lammekjøtt smaker godt). Her kan et steketermometer benyttes om ønskelig. 55 grader = medium og 65 = well done. 

 

4. Skrell og kutt sellerirot i små terninger. Stek bitene i pannen du stekte kjøttet. Rist hasselnøttkjerner i litt olje og honning i en annen panne. 

 

5. Legg poteter, sellerirot, hasselnøttkjerner, og lam på tallerkener og ta en god skje chimichurri på lammet og nyt!

Til grillmåltidet:

© Christiania Glasmagasin AS