Skagenrøre

Gitte & Filip tilbringer sommeren på deres hytte på Veierland, hvor sommerkveldene fylles med duften av sjø, skog og natur. Filip er svensk, og tar med seg svenske mattradisjoner til hytta i den norske skjærgården. Her får du oppskrift på en nydelig skagenrøre, som med tilbehør blir servert på serviset Natur fra Porsgrund Porselen. Serviset og omgivelsene harmoniserer sammen, og skaper en ekstra stemningsfull sommerkveld.

 

Gjennom instagramkontoen @gitteogfilip deler Gitte Witt og Filip Loebbert sin store lidenskap og kjærlighet for mat og bærekraft, men også for estetikk og vakre ting. For å skape et stemningsfullt bord utendørs på hytta har Gitte og Filip dekket bordet med deler av serviset Natur i fargen lys granitt fra Porsgrunds Porselænsfabrik, og kombinert det med Milano bestikksett fra Christiania Bestikk. I Odyssé-glass fra Hadeland Glassverk serverer de en nydelig alkoholfri rosévin som passer godt til det smakfulle skalldyrsmåltidet. 

 

Tid: ca. 20 minutter

Antall: 4 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

250 g ferske reker (gjerne gode reker i lake)

200 g krepsehaler (avrens uten vann)

50 g ørretrogn

150 g majones

100 g creme fraîche 

Noen kvister fersk dill

Sitron

Salt

 

Tilberedning

1. Bland sammen reker, krepsehaler, rogn, majones og creme fraîche og en liten klype salt.

 

2. Finhakk dill og ha i røren.

 

3. Smak deg til slutt fram med sitron, begynn med saften av 1/4 sitron, og ta i litt mer til du har ønsket syrlighet. 

 

Håper det smaker!

3. Stek lammecarré kjapt på hver side i en godt oppvarmet stekepanne med olivenolje. La kjøttet så steke på 140 grader i en ildfast form i ovnen til det er gjennomstekt men ikke tørt, (her er det jo litt ulike preferanser på hvor rødt man foretrekker kjøtt, men litt rosa lammekjøtt smaker godt). Her kan et steketermometer benyttes om ønskelig. 55 grader = medium og 65 = well done. 

 

4. Skrell og kutt sellerirot i små terninger. Stek bitene i pannen du stekte kjøttet. Rist hasselnøttkjerner i litt olje og honning i en annen panne. 

 

5. Legg poteter, sellerirot, hasselnøttkjerner, og lam på tallerkener og ta en god skje chimichurri på lammet og nyt!

Til skalldyrsmåltidet:

© Christiania Glasmagasin AS