Frisk vårsalat

Våren er endelig her og sola skinner. Lengre dager med sol og lys fører med seg mindre tid innendørs, og lysten på noe enkelt og friskt til lunsj eller middag. Her presenterer vi i samarbeid med paret Gitte Witt og Filip Loebbert en oppskrift på en frisk og sunn vårsalat. Gjennom instagramkontoen @gitteogfilip deler de sin store lidenskap og kjærlighet for mat og bærekraft, men også for estetikk og vakre ting.

 

For å skape en vårlig stemning innendørs har Gitte og Filip dekket bordet med deler av sitt favorittservise Spire og barneserviset Småstrå fra Porsgrunds Porselænsfabrik. Barna spiser fra nyheten Småstrå, som er dekorert med bølgete relieffer, et vakkert stråmønster og et lekent håndmalt dyremotiv. Et holdbart servise som kan gå i arv i generasjoner. Dette i kombinasjon med Siri-glass og mugge fra Hadeland Glassverk, som er et klassisk og tidløst valg for enhver anledning. Med disse på bordet har de laget en frisk vårlig salat full av gode grønnsaker. Denne salaten er nydelig alene som en lunsj, men kan også lages ved siden av for eksempel grillet fisk til middag.

 

Tid: 20 - 30 minutter

Antall: 4 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

Salat                              

3 store poteter 

Olivenolje til steking

Salt 

2 hoder hjertesalat 

1 neve reddiker 

1 bunt asparges 

1 neve valnøtter 

10-15 cherrytomater 

Karse eller spirer 

Noen blader basilikum 

 

Dressing

1 dl x-tra virgin olivenolje 

1 teskje hvit balsamicosirup 

1 liten teskje dijonsennep 

 

Tilberedning

1. Sett ovnen på 200 grader. 

 

2. Kutt potetene i grove biter, legg bitene på en stekeplate og ha over olivenolje og havsalt. Bak i ovnen til bitene er gyldne og gjennomstekt.

 

3. Mens potetene baker i ovnen tilbereder du resten av salaten. Kutt asparges i biter og stek de lett i i en panne. Skyll og kutt hjertesalat i biter, ha oppi en stor bolle. Legg på cherrytomater og reddiker i skiver.

 

4. Rist valnøtter med litt honning ett par minutter i en panne. 

 

5. Ha de ferdigstekte potetbåtene, og stekt asparges oppi salaten. Dryss over valnøtter, karse og basilikum. 

 

6. Bland sammen ingredienser til dressingen og hell over rett før servering. Server med godt brød! 

 

Til vårsalaten

© Christiania Glasmagasin AS