kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Oppskrift: Grønnsakspai med squash og gulrot

Hva er vel bedre enn et sunt og godt måltid proppet med innhold som gir deg både bedre immunforsvar og mer energi? Høsten er definitivt sesong for smakfulle, næringsrike grønnsaker, og mulighetene er mange når det kommer til retter å lage av dem. I samarbeid med Pillivuyt deler vi her en oppskrift på nydelig grønnsakspai med squash og gulrot.

 

Beregnet for 6 personer

Ingredienser

Min. 300 g utkjevlet mørdeig
1 pose tørkede bønner eller bakekuler (til forsteking av paibunn)

 

1-2 squash
2-3 gulrøtter
8 egg
8 dl kremfløte
3 kvister frisk estragon og/ eller timian
Ca. 100g revet ost (Gruyère eller Emmentaler)
Salt og pepper

 

Mandolinjern eller kraftig potetskreller til å lage lange, brede grønnsaksstrimler med.


Slik gjør du

1. Sett ovnen på 220° C.

 

2. Legg mørdeigen i paiformen, press godt ut i kantene og skjær av overflødig deig. Prikk bunnen med en gaffel, dekk deigen tett til med aluminiumsfolie og sett i fryseren i ca. 10 minutter.

 

3. Hell de tørkede bønnene i paiformen og forstek i ca. 15 minutter. Hell ut bønnene, fjern folien og stek videre i et par minutter til deigen er ferdigstekt. Skru deretter ovnen ned til 185° C. 

 

4. Skyll squashen og gulrøttene og skjær av endene. Skjær i tynne strimler på mandolinen, vi anbefaler vårt eget mandolin/rivjern som du finner Strimlene skal ikke komme opp over paiformen, så de må kanskje deles i to eller skjæres til. Start fra kanten og fordel strimlene i paiformen til den er full. Paiformen på bildet finner du her. 

 

5. Visp egg og fløte sammen, krydre med salt og pepper og hell over grønnsakene.

 

6. Plukk fra hverandre krydderurtene, hakk dem lett og dryss over sammen med osten. Stek i ovnen i ca. 40 minutter eller til den er gyllen og fast. Snu på paiformen et par ganger under stekningen, så quichen blir jevnt stekt. Server og nyt!


Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon
SKU blogg-oppskrift-gronnsakspai
© Christiania Glasmagasin AS