

Oppskrift: Iskremsandwich med sjokoladekjeks
Sjokoladekjeks og is slår nesten aldri feil, så hvorfor ikke kombinere de sammen? I samarbeid med matbloggeren Miriam (@mealsbymiri) presenterer vi disse veganske iskremsandwichene - perfekt både på 17.mai og til andre anledninger. Har du lyst til å prøve å lage disse selv? Les videre da vel!




Ingredienser:
300 g plantebasert smør
150 g brunt sukker
330 g hvitt sukker
3 ss knuste linfrø
9 ss vann
420 g siktet hvetemel
60 g kakaopulver
0,5 ts finkornet salt
1,5 ts bakepulver
1,5 ts natron
180 g hakket melkefri sjokolade
2 liter vegansk iskrem
- -69%Christiania 1739 Bake Langpanneform 37cmSpecial Price kr99,00 Regular Price kr329,00
Fremgangsmåte:
1. Bland knuste linfrø og vann og la stå til blandingen tykner.
2. Rør sammen smør, brunt sukker og hvitt sukker i en bolle til en myk og kremet blanding. Tilsett linfrø-blandingen og rør den godt inn.
3. Bland hvetemel, kakaopulver, salt, natron og bakepulver godt sammen.
4. Ha den tørre blandingen i den bløte og bland til det ikke er noen tørre flekker med mel igjen.
5. Vend inn hakket sjokolade. Dekk med plastfolie og la stå i kjøleskap i minst to timer eller over natten.
6. Før steking, forvarm ovnen til 200 grader.
7. Form kjeksdeigen til baller som på ca 45 gram og plasser ca 9 baller på hvert stekebrett dekket med bakepapir.
8. Stek på midterste rille i ovnen i ca. 13 minutter. La kjeksene avkjøle seg på brettet i noen minutter før du legger dem over på en rist for å avkjøles fullstendig.
9. Oppbevar i en lufttett kakeboks frem til servering.
10. Rett før servering, monter iskremsandwichene ved å legge en stor kule is mellom to kjeks og klem sammen.




Se flere bakeprodukter:
- -30%Christiania 1739 Kitchenline Bakepapir Gjenbrukbart Teflon 33x43cmSpecial Price kr55,30 Regular Price kr79,00