nyheter Mummimamma og Filifjonka nyheter Mummimamma og Filifjonka

Oppskrift: Julekakao

Denne julen presenterer vi, i samarbeid med Anette Selnes, nydelige oppskrifter som vil bringe den gode og lune julefølelsen inn i hjemmet. Denne deilige kakaoen er fyldig på smak og er laget slik Anettes oldemor gjorde det i sin tid, med en hel plate kokesjokolade. Anette lager den med plantemelk, men oppskriften fungerer også helt fint med den melken du måtte ønske. 


Kakaoen er perfekt å servere barna på juleverksted, og for å få skikkelig julestemning tilsetter jeg pepperkakesirup, som du finner oppskrift på >her< og pynter med små pepperkakehus. Les videre for oppskrift. 

Ingredienser

 

Oppskriften gir to kopper kakao.


1 plate kokesjokolade à 100g 


5dl havremelk 


4-6ss pepperkakesirup, smak deg til


Krem av plantebasert fløte, kan sløyfes


Fremgangsmåte

 

1. Varm melken på medium varme i en liten kjele 


2. Brekk sjokoladen i små biter og ha den i kjelen


3. Rør jevnlig til sjokoladen er helt smeltet


4. Smak til med pepperkakesirup eller annen søtning 


5. Pisk krem til den er luftig


6. Hell kakao i koppene, topp med krem og pynt med et dryss kakao og små pepperkakehus om ønskelig

 

Håper det smaker!

Se produktene her:


© Christiania Glasmagasin AS