Lammecarré med chimichurri & langtidsbakte poteter

Vi har gledet oss til å presentere vårt nye og spennende samarbeid med paret Gitte Witt og Filip Loebbert, som sammen deler en stor lidenskap for mat og bærekraft gjennom instagramkontoen @gitteogfilip. I tiden fremover vil de dele sin kunnskap og matglede med oss, og først ut er den smakfulle oppskriften lammecarré med chimichurri & langtidsbakte poteter.

 

Lammecarré med chimichurri og langtidsbakte poteter er en smakfull oppskrift som vil gjøre påskekosen ekstra spesiell. Den saftige lammecarréen er toppet med en frisk chimichurri-saus som gir en perfekt balanse av smaker, mens de langtidsbakte potetene tilfører en deilig og knasende tekstur.

 

Tid: 1-2 timer

Antall: 2 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Middels

Lammecarré & tilbehør

Ca. 10-15 poteter

Lammecarré til to pers (beregn ca 4 biter pr person) 

1/2 -1 sellerirot 

Et par never hasselnøtter 

Olivenolje 

Smør 

Salt 

 

Chimichurri:

1 dl god olivenolje 

1 neve koriander 

1 neve basilikum 

1 neve bladpersille 

1/2 rød chili 

1 fedd hvitløk 

Saften av 1/2 lime 

Tid: 1-2 timer

Antall: 2 porsjoner

Vansklighetsgrad: Middels

 

 

 

 

Ingredienser

Lammecarré & tilbehør                              

Lammecarré (beregn ca 4 biter pr person) 

Ca. 10-15 poteter

1/2 -1 sellerirot 

Et par never hasselnøtter 

Olivenolje 

Smør 

Salt 

 

Chimichurri

1 dl god olivenolje 

1 neve koriander 

1 neve basilikum 

1 neve bladpersille 

1/2 rød chili 

1 fedd hvitløk 

Saften av 1/2 lime 

 

Ønsker du mer grønt til middagen kan du gjerne

ha grønne bønner ved siden av også.

 

Lammecarré & tilbehør

Ca. 10-15 poteter

Lammecarré til to pers (beregn ca 4 biter pr person) 

1/2 -1 sellerirot 

Et par never hasselnøtter 

Olivenolje 

Smør 

Salt 

 

Chimichurri:

1 dl god olivenolje 

1 neve koriander 

1 neve basilikum 

1 neve bladpersille 

1/2 rød chili 

1 fedd hvitløk 

Saften av 1/2 lime 

 

Tid: 1-2 timer

Antall: 2 porsjoner

Vansklighetsgrad: Middels

 

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 200 grader. Vend potetene inn i godt med olivenolje, litt smør og salt og bak på 200 grader i 1-2 timer (ca. 1 time steketid til små poteter og oppimot 2 timer ved «vanlig» størrelse). Potetene skal være myke inni, og krisp skall, litt som bakt potet. 

 

2. Bland koriander, bladpersille, basilikum, olivenolje, hvitløk, chili, lime, salt og pepper i en stavmikser. Smak gjerne om du vil tilsette mer chili, salt eller pepper. 

 

3. Stek lammecarré kjapt på hver side i en godt oppvarmet stekepanne med olivenolje. La kjøttet så steke på 140 grader i en ildfast form i ovnen til det er gjennomstekt men ikke tørt, (her er det jo litt ulike preferanser på hvor rødt man foretrekker kjøtt, men litt rosa lammekjøtt smaker godt). Her kan et steketermometer benyttes om ønskelig. 55 grader = medium og 65 = well done. 

 

4. Skrell og kutt sellerirot i små terninger. Stek bitene i pannen du stekte kjøttet. Rist hasselnøttkjerner i litt olje og honning i en annen panne. 

 

5. Legg poteter, sellerirot, hasselnøttkjerner, og lam på tallerkener og ta en god skje chimichurri på lammet og nyt!

3. Stek lammecarré kjapt på hver side i en godt oppvarmet stekepanne med olivenolje. La kjøttet så steke på 140 grader i en ildfast form i ovnen til det er gjennomstekt men ikke tørt, (her er det jo litt ulike preferanser på hvor rødt man foretrekker kjøtt, men litt rosa lammekjøtt smaker godt). Her kan et steketermometer benyttes om ønskelig. 55 grader = medium og 65 = well done. 

 

4. Skrell og kutt sellerirot i små terninger. Stek bitene i pannen du stekte kjøttet. Rist hasselnøttkjerner i litt olje og honning i en annen panne. 

 

5. Legg poteter, sellerirot, hasselnøttkjerner, og lam på tallerkener og ta en god skje chimichurri på lammet og nyt!

Til påskemiddagen

© Christiania Glasmagasin AS