kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Oppskrift: Sitronmuffins med smørkrem til 17. mai

Er du like klar for 17. mai som det vi er? Om ikke du er det enda så blir du det garantert med disse muffinsene! Vår oppskrift er søt, frisk og ser upåklagelig ut på festbordet! Imponer venner og familie med 17.mai-pyntede muffins på nasjonaldagen – prøv deg frem med dekorasjonen og del gjerne et bilde av resultatet på Instagram med #cgnorge!

 

Ca 12 store / 24 små muffins

Ingredienser

Sitronmuffins:

 

150g usaltet smør romtemperert
2,2 dl sukker
4 egg
2,5 ts bakepulver
2 ts ekte vaniljesukke
4,5 dl hvetemel
2 sitroner (saft og zest)

 

Smørkrem:

 

250g usaltet smør romtemperert
500 g melis
½ dl fløte
1 ts ekte vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Start med selve baksten. Denne skal stekes og nedkjøles i romtemperatur før smørkremen påføres, så ta deg god tid.
  2. Rør smør og sukker hvitt.
  3. Pisk inn ett og ett egg til alle eggene er tilsatt.
  4. Rør inn mel, bakepulver og vanilje.
  5. Tilsett til slutt finrevet skall og saften av ½ sitron.
  6. Hell muffinsrøren over i former av ønsket størrelse, blandingen er beregnet for ca. 24 små eller 12 store muffins.
  7. Stekes på 180 grader i ca 20 minutter. Sjekk med pinne om deigen er gjennomstekt.
  8. Mens muffinsene står i ovnen kan du begynne med smørkremen. Start med å røre smøret hvitt med melis.
  9. Tilsett fløte og vanilje. Hvis kremen blir for tykk, tilsett 1 ss fløte. Hvis den er for myk kan du tilsette litt mer melis.
  10. Pass på at muffinsen er kald før du påfører smørkremen med sprøytepose.
  11. Pynt muffinsene i 17. mai-farger, med flagg, bær eller dekorer akkurat slik du ønsker – dette er jo tross alt noe av det gøyeste med bakingen!

 

Leste du? Oppskrift: Gulrotkake



© Christiania Glasmagasin AS