

Oppskrift: Muffins med smørkrem til påske
På jakt etter påskestemning? Disse påskegule muffinsene setter tonen, de er både søte og friske - og de gjør seg godt som dekorasjon. Prøv deg frem med pyntingen og del gjerne et bilde av resultatet på Instagram med #cgnorge!
Ca 12 store / 24 små muffins
Ingredienser
Sitronmuffins:
150g usaltet smør romtemperert
2,2 dl sukker
4 egg
2,5 ts bakepulver
2 ts ekte vaniljesukker
4,5 dl hvetemel
2 sitroner (saft og zest)
Smørkrem:
250g usaltet smør romtemperert
500 g melis
½ dl fløte
1 ts ekte vaniljesukker




Fremgangsmåte
- Start med selve baksten. Denne skal stekes og nedkjøles i romtemperatur før smørkremen påføres, så ta deg god tid.
- Rør smør og sukker hvitt.
- Pisk inn ett og ett egg til alle eggene er tilsatt.
- Rør inn mel, bakepulver og vanilje.
- Tilsett til slutt finrevet skall og saften av ½ sitron.
- Hell muffinsrøren over i former av ønsket størrelse, blandingen er beregnet for ca. 24 små eller 12 store muffins.
- Stekes på 180 grader i ca 20 minutter. Sjekk med pinne om deigen er gjennomstekt.
- Mens muffinsene står i ovnen kan du begynne med smørkremen. Start med å røre smøret hvitt med melis.
- Tilsett fløte og vanilje. Hvis kremen blir for tykk, tilsett 1 ss fløte. Hvis den er for myk kan du tilsette litt mer melis.
- Pass på at muffinsen er kald før du påfører smørkremen med sprøytepose.
- Pynt muffinsene akkurat slik du ønsker – dette er jo tross alt noe av det gøyeste med bakingen!
Leste du? Oppskrift: Gulrotkake
- -30%Christiania 1739 Kitchenline Ballongvisp Stål 29cmSpecial Price kr132,30 Regular Price kr189,00
- -60%Christiania 1739 Bake Muffinsform 12 stk Silikon BrunSpecial Price kr99,60 Regular Price kr249,00
- -30%Christiania 1739 Kitchenline Pensel SilikonSpecial Price kr118,30 Regular Price kr169,00