nyheter Mummimamma og Filifjonka nyheter Mummimamma og Filifjonka

Oppskrift: Påskekake

I samarbeid med Pillivuyt og svenske Yvonne Landin (@bakalite) presenterer vi denne oppskriften på en lekker påskekake, med syrlig ananas og mascarponekrem! Denne kaken vil garantert bli en suksess i påsken. Her får du oppskriften:

 

Tid: ca. 1,5 time

Antall: ca. 10 porsjoner 

Vanskelighetsgrad: Middels

 

Ingredienser

 

 

Kakebunn:

4 egg

2 dl sukker

2 dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

Smør til formen

 

Ananasfyll:

3 dl fløte

200 g kremost

1½ dl melis

400 g ananas i biter på boks (200 g ananas uten lake eller frisk ananas)

Eventuelt 1 ss maisstivelse

 

Frosting:

3 dl fløte

1½ dl melis

1 ts vaniljepulver

250 g mascarponeost

 

Fremgangsmåte

 

Kakebunn: Sett stekeovnen på 175 grader. Kle bunnen av en springform (20–24 cm) med bakepapir. Smør innsiden med smør. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Pisk egg og sukker hvitt og luftig med en håndmikser. Det tar et par minutter. Tilsett de tørre ingrediensene, og rør til røren blir glatt.

 

Hell røren i formen, og bank den mot bordet for å fjerne eventuelle luftbobler. Stekes midt i ovnen i 35–40 minutter. Rist forsiktig på kaken, slik at den slipper kantene. Vend kaken på en rist med en gang, og åpne låsen på formen, slik at fuktigheten slipper ut. La kaken avkjøles helt under den åpne formen.

 

Ananasfyll: La ananasen dryppe godt av i et dørslag. Ta vare på laken. Hakk ananasen i små biter, og bland dem med ½ dl melis. Hvis ananasen er for fuktig, tilsetter du 1 ss maisstivelse. Pisk krem. Pisk kremost og resten av melisen til det er blandet. Rør krem og kremost sammen, og vend inn ananasen.

 

Frosting: Pisk mascarpone med håndmikser på lav hastighet. Tilsett kremen langsomt mens du pisker, og pisk med middels hastighet til det blir luftig. Tilsett melis og vaniljepulver, og pisk til en jevn blanding. Pisk frostingen til du får en fast krem. Det tar et par minutter. Hell frostingen i en sprøytepose.

 

Montering: Skjær kakebunnen i tre like store lag. Legg den første bunnen på et kakefat, og pensle den med ananaslake. Klipp hull i sprøyteposen, og sprøyt en ring langs kanten av kakebunnen. Fordel halvparten av fyllet inne i ringen. Legg på den neste bunnen, og gjenta samme prosedyre. Sprøyt eller fordel resten av frostingen rundt og på kaken.

 

Pynt med ananaskirsebær eller andre syrlige bær, og server med en gang.

Se et utvalg av Pillivuyt her:

Noe til påskekosen:

Del resultatet med oss!

 

Ønsker du å prøve deg på denne oppskriften? Del gjerne resultatet med oss på Instagram ved å bruke #cgnorge. Vi gleder oss til å se!


© Christiania Glasmagasin AS