Oppskrift: Raw pepperkakekuler

Raw pepperkakekuler er laget av mandler, dadler og pepperkakekrydder. En nydelig blanding med en smak som kan minne om rå pepperkakedeig, og hvem liker vel ikke det? Kulene er enkle å lage, har lang holdbarhet (de kan til og med fryses), og er perfekt som gave!

 

Oppskrift og bilder: Anette Selnes (@anetteselnes).

Tid: 20-30 min

Antall: ca. 25-30 stk

Vanskelighetsgrad: Enkel

 

Ingredienser

Pepperkakekrydder:

3 deler malt kanel

1 del malt ingefær

1 del malt kardemomme

1 del malt nellik

1/4 del malt pepper

 

Raw pepperkakekuler:

300 g mandler (ca 4,5 dl)

400 g små og myke dadler (ca 30 stk)

5-7 ss pepperkakekrydder (smak deg frem)

 

1. Bland sammen krydder i en skål eller glass, og sett til side.


2. Rens dadler for stein. Er de veldig tørre bør de bløtlegges i varmt vann en liten stund før du begynner.

 

3. Kjør mandlene i en kjøkkenmaskin med s-blad til de er godt kuttet opp.

 

4. Kjør resten av ingrediensene i kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet sammen og starter å forme seg som en deig. Er deigen for “tørr” kan du tilsette flere dadler, en skvett vann eller flytende søtning.

 

5. Form kulene mellom håndflatene og rull deretter i ønsket topping, for eksempel finhakkede nøtter, melis, pepperkakekrydder, kokosmasse eller liknende.

 

6. Oppbevares i tett glass i kjøleskap eller fryser.

 

Tips! 

Lag ekstra pepperkakekrydder og bruk det i bakst, kaffe eller på grøten!

 

 

Pepperkakekrydder:

 

3 deler malt kanel

1 del malt ingefær

1 del malt kardemomme

1 del malt nellik

1/4 del malt pepper

 

Tips! Lag ekstra pepperkakekrydder og bruk det i bakst, kaffe eller på grøten!

 

 

Raw pepperkakekuler:

 

300 g mandler (ca 4,5 dl)

400 g små og myke dadler (ca 30 stk)

5-7 ss pepperkakekrydder (smak deg frem)

 

Tips! Du kan eventuelt rulle kulene i pepperkakekrydderet!

  1. Bland sammen krydder i en skål eller glass, og sett til side.
  2. Rens dadler for stein. Er de veldig tørre bør de bløtlegges i varmt vann en liten stund før du begynner.
  3. Kjør mandlene i en kjøkkenmaskin med s-blad til de er godt kuttet opp.
  4. Kjør resten av ingrediensene i kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet sammen og starter å forme seg som en deig. Er deigen for “tørr” kan du tilsette flere dadler, en skvett vann eller flytende søtning.
  5. Form kulene mellom håndflatene og rull deretter i ønsket topping, for eksempel finhakkede nøtter, melis, pepperkakekrydder, kokosmasse eller liknende. 
  6. Oppbevares i tett glass i kjøleskap eller fryser.

 

Håper det smaker!

Har du alt du trenger?

© Christiania Glasmagasin AS