nyheter Mummimamma og Filifjonka nyheter Mummimamma og Filifjonka

Oppskrift: Hjemmelagde pepperkaker med romglasur

Vi ringer julen inn med oppskrifter i samarbeid med Anette Selnes. Denne gangen presenterer vi oppskrift på hjemmelagde pepperkaker med romglasur. Anette forteller: "Det blir ikke jul uten duften av nystekte pepperkaker spør du meg. Pepperkaker er en sikker vinner som faller i smak hos både store og små. De kan nytes som de er eller pyntes med det du måtte ønske".  


Hun forteller videre at den hjemmelagde pepperkakedeigen gir mye bedre resultat enn ferdigkjøpt, og er lettere å lage enn mange tror. Denne oppskriften gir nydelige og mer sprø pepperkaker, som er perfekt å lage til juleverkstedet med barna. Skal du ha juleverksted må du huske på at pepperkakedeigen helst skal ha et døgn, gjerne flere, i kjøleskapet slik at deigen får satt seg og blir lettere å jobbe med. De deilige smakene fra krydderet får også utviklet seg om du lar deigen hvile et par dager. Deigen skal være myk, smidig og fast etter turen i kjøleskapet. Gjør deg klar for juleverksted!

Ingredienser

 

300g smør


500g mørk sirup 


300g sukker


4ss kanel, toppede


2ss kardemomme, toppede


2ss ingefær, toppede


2ss nellik 


Et par klyper pepper


2 egg


825 + 275g hvetemel 


2ss natron, strøken

 

Tips! Smør kanten av bakebollen med en nøytral olje så slipper deigen lettere.

 

 

Ingredienser glasur med rom


60g/1dl melis


2ss smeltet smør


1-2ss mørk rom 


2ss pepperkakesirup 


1ts kanel

Fremgangsmåte

 

1. Ha sirup, sukker og smør i en liten kjele på middels temperatur. Rør godt og jevnlig til sukkeret er helt løst opp. Mens blandingen varmes måler du opp og har i krydderne. Når alt er godt blandet, kan du ta kjelen av platen og la det avkjøle seg litt før du rører inn eggene. 


2. Sikt 825 g hvetemel i en stor bolle, bland inn natron. Resten av melet bruker du når du skal bake ut deigen.


3. Hell blandingen i en stor bakebolle, bruk gjerne en kjøkkenmaskin da deigen kan bli noe tung å jobbe med. Kjør kjøkkenmaskinen på middels/lav hastighet og tilsett litt og litt av melblandingen til alt er godt blandet.


4. La deigen avkjøle seg litt før den dekkes til og settes i kjøleskapet. La den stå minst ett døgn, men gjerne flere dager slik at deigen og smakene får satt seg.


5. Deigen kan tas ut rett før den skal brukes. Kna inn litt mel i et stykke deig, slik at deigen blir litt “varmet opp” og enkel å jobbe med. Strø litt mel på underlaget og kjevl ut deigen til ønsket størrelse. Bruk et glass med mønster under eller pepperkakeformer for ønsket motiv. Legg på et bakebrett med bakepapir og stek fortløpende.


6. Stek på 175 grader varmluft 6-10 min (følg med til ønsket farge og sprøhet).


7. Mens pepperkakene steker kan du lage glasuren. Kombiner ingrediensene i en bolle og rør godt. Ha i mer væske om glasuren er for tykk, den skal være som konsistensen til lønnesirup eller tynn honning.


8. Avkjøl pepperkakene på en rist. Glasuren kan gjerne påføres med en pensel mens pepperkakene er noe varme. Pepperkakene med glasur bør spises fortløpende.

 

 

Håper det smaker!

Vi har det du trenger!


Vurdering

Vurdering

Q&A

Q&A

Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon
SKU Blogg-oppskrift-pepperkaker-romglasur
© Christiania Glasmagasin AS