nyheter Mummimamma og Filifjonka nyheter Mummimamma og Filifjonka

Oppskrift: Pepperkakesirup

Denne julen presenterer vi, i samarbeid med Anette Selnes, nydelige oppskrifter som vil bringe den gode og lune julefølelsen inn i hjemmet. Denne hjemmelagde sirupen er smaksatt med de tradisjonelle pepperkakekrydderne og er perfekt til å ha på grøten, i kaffen, i en espresso martini eller i kakaoen. Bruk den i denne julekakaoen. Sirupen er enkel å lage og får huset til å lukte som jul mens den står og trekker til seg de deilige julekrydderne. 


Anette forteller at istedenfor å kjøpe gaver folk egentlig ikke trenger, synes hun det er koselig å gi bort en spiselig gave. Flasken er en fin gave i seg selv, og ved å fylle den med noe hjemmelaget blir det ekstra hyggelig. Har en tid kan man også lage noen små pepperkakehus som du kan gi sammen med gaven. Les videre for oppskrift. 

Ingredienser

 

 Oppskriften gir 2 flasker à 330 ferdig sirup. 


600 ml vann


500g rørsukker, gjerne gyllent


50g/5ss kokosblomstsukker, evt. brunt sukker


2 stk kanelstang


20g/1 tommellengde ingefær, fersk i skiver


20g/3ss kardemomme, hel* grønn 


5g/1ss nellikspikre, hel*


1g/1ts pepperkorn, hel*

 

*Du kan også bruke malt krydder, men da blir ikke sirupen like klar. 


Fremgangsmåte

 

1. Ha sukker og vann i en medium stor kjele over middels/høy varme. Rør jevnlig til sukkeret er oppløst, gi det et raskt oppkok og skru ned varmen. Ha i resten av ingrediensene.


2. La det trekke i 30-60 min på lav varme, gjerne lenger om du har tid. 


3. Ta kjelen av platen og la sirupen avkjøle seg. Sett på lokk når sirupen er avkjølt, og la den gjerne stå over natten så smakene virkelig setter seg. 


4. Sil sirupen og ha over i rene og steriliserte flasker med tett kork. 


5. Sirupen har en holdbarhet på 1 måned i romtemperatur eller 3 måneder i kjøleskapet.

 

Se produktene her:


Vurdering

Vurdering

Q&A

Q&A

Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon
SKU Blogg-oppskrift-pepperkakesirup
© Christiania Glasmagasin AS