nyheter Mummimamma og Filifjonka nyheter Mummimamma og Filifjonka

Oppskrift: Quinoa bowl med reker og wasabi-dipp

I samarbeid med Le Creuset presenterer vi denne oppskriften på en quinoa bowl med reker og en wasabi-dipp. Denne retten passer perfekt til både lunsj og middag, og kan enkelt endres dersom du har noen grønnsaker du trenger å bli kvitt. Lyst til å teste? Her får du oppskriften:

 

 

Ingredienser

2 porsjoner.

250 ml grønnsaksbuljong
125 g quinoa
ca. 150 g spisskål
150 g blanding med sopp 
3 ss olivenolje
1/2 små, røde reddiker
Saft fra 1 sitron
1 lime
100 g majones
1-2 ts wasabi (alternativt pepperrot)
Salt og hvit pepper
6-8 uskrelte røde kongereker (uten hode)
40 g cashewnøtter, grovhakket

Fremgangsmåte

 

 1. Vask quinoa i varmt vann, og kok opp i grønnsaksbuljongen i henhold til bruksanvisningen på pakken, la det avkjøles.


2. Rengjør kål, del i biter i middels størrelse og kok i kokende, saltet vann i 5-6 minutter. Hell kålen over i en sil og legg den til side.


3. I mellomtiden rengjør du soppen og deler denne opp i biter. Varm litt olje i en stekepanne. Stek soppen raskt på høy varme, og salte og pepre den til slutt.


4. Rengjør reddiken og skjær i strimler.


5. Når du skal lage dippen, skyller du limen godt med varmt vann og tørker denne. Skrell av skallet på den ene halvdelen av limen og press ut saften Skrell forsiktig av skallet til den andre halvdelen i små biter og skjær i tynne strimler. Rør avrevet lime-skall og saften fra limen, majones, samt wasabi-paste, godt sammen.  Smak til med salt og pepper. Rør eventuell inn litt ekstra saft fra limen. Fyll dippen i to små skåler og dekorer med avrevet lime-skall.


6. Varm opp resten av oljen i en stekepanne, stek så rekene i kort tid på høy varme. Fordel quinoa i to skåler, legg de andre ingrediensene oppi og rundt, og legg til litt sitronsaft. Ha wasabi-dipp ved siden av som tilbehør.

Se et utvalg av Le Creuset her:

Del resultatet med oss!

 

Ønsker du å prøve deg på denne oppskriften? Del gjerne resultatet med oss på Instagram ved å bruke #cgnorge. Vi gleder oss til å se!


Vurdering

Vurdering

Q&A

Q&A

Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon
SKU Blogg-Oppskrift-quinoa-bowl
© Christiania Glasmagasin AS