kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Oppskrift: Rødbetepai med chevre

Det er lite som slår en sunn og god hjemmelagd pai bakt på smakfulle ingredienser. I samarbeid med Pillivuyt presenterer vi her en herlig oppskrift på rødbetepai med chevre og timian. Retten passer både som selvstendig middag og som tilbehør til grillmat eller spekemat. Nyt paien alene eller imponer en du er glad i – vi er sikre på at dette blir en vinner du garantert vil servere igjen!

Ingredienser

Beregnet for 4-6 personer

 

Til paideigen:

300 gram hvetemel
150 gram usaltet smør
1 tesskje havsalt
13-16 spiseskje iskaldt vann

 

Fyll:

1 løk
2 fedd hvitløk
750 gram rødbeter
1 teskje tørket timian
1 spisekje balsamico eddik
3 egg
250 gram creme fraiche, 18%
1 teskje havsalt
100 gram fersk gjeteost, etter egen preferanse
Brønnkarse og fersk timian til pyntFremgangsmåte

Til paideigen:

1. Skjær smør i terninger 1x1 cm. Hell melet i en stor bolle og smuldre smøret i melet. Tilsett kaldt vann, litt av gangen, og rør rundt med en skje. Tilsett bare så mye vann slik at deigen kan samles med et lett trykk. Hvis smøret begynner å bli varmt setter du bollen i kjøleskapet til det er kaldt. Form deigen til en kule og dekk til med et håndkle. La deigen hvile i minimum 30 minutter i kjøleskapet.

2. Deigen rulles ut på et meldrysset bord inntil den er 5 mm tykk og kan vendes over i en paiform på 25 cm i diameter. Skjær til kantene på paien slik at de stikker ut 1 cm over kanten på formen. Brett kantene og press dem godt inn i kantene på paiformen. Prikk deigen med en gaffel og la den hvile i minimum 30 minutter – gjerne 1-2 timer. Da det vil hjelpe deigen med å holde sin form.

3. Varm ovnen til 200 C.

4. Dekk paibunnen med et stykke bakepapir og fyll paien med bønner/ris. Blindbak paibunnen i 20-25 minutter; Fjern bakepapir og bønner/ris når kantene begynner å få farge etter ca 20 minutter. Stek paibunnen i 5 minutter til bunnen begynner å se tørr ut og kantene er gyldne.

 

Til fyllet:

1. Lag fyllet mens paien blindbakes; skrell rødbetene og skjær dem i tynne skiver på 1-2mm. Finhakk løk og hvitløk. Bryn løk, hvitløk og timian i 2 spiseskjeer olivenolje. Når løkene er bløte tilsett rødbetene, balsamico eddiken og 1 teskje salt. Stek i 10-15 minutter til rødbetne er møre.

2. Ha egg i en bolle og tilsett creme fraiche, ½ tsk salt og pepper. Rør eggeblandingen lett med en gaffel.

3. Fordel rødbetene over paibunnen og hell over eggeblandingen. Fordel geitosten over paien. Pynt evt. med et par kvister timian på toppen. Stek paien i 30-35 minutter ved 200 C inntil eggeblandingen har satt seg.

4. Pynt gjerne paien med et par kvister brønnkarse. Bon appétit!

 

Leste du? Oppskrift: Grønnsakspai med squash og gulrotTilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon
SKU blogg-oppskrift-rodbetepai
© Christiania Glasmagasin AS