kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Sashimisalat med rødløkschutney og ponzusaus

På varmere dager er det lite som frister mer enn en superdeilig, lett og frisk smaksbombe av en salat. Til denne sashimisalaten er det egentlig bare tre ting du trenger å lage; rødløkschutney, ponzusaus og sushiris. Resten av ingrediensene skal kun hakkes opp. Om du vil kan du lage alt klart dagen i forveien.

 

Du vil nok ha litt rødløkschutney til overs, men den holder seg lenge i kjøleskapet og passer perfekt til fisk, kjøtt, burgere, pølser, i salater og på brødskiva.

Ingredienser

Oppskriften er beregnet til 4 personer.

 

Sashimisalat:

Ca. 800 gram salmalaks
Rødløkschutney (oppskrift lenger ned)
Ponzusaus (oppskrift lenger ned)
Sushiris (oppskrift lenger ned)
1 avokado
1 mango
1 granateple
2 pk småsalat (babyleafs, spinat, ruccula, feldtsalat)
4 stk vårløk
En potte med fersk koriander
Sesamfrø (stek i tørr stekepanne for god smak)
Chilimajones/chiliaioli (kjøp ferdig eller bruk oppskriften her)

Rødløkschutney:

3 rødløk
Saften fra 1 ½ sitron
4 ss sukker

 

Ponzusaus:

½ finhakket rød chili
2 finhakkede hvitløksfedd
2 dl soyasaus
3 ss riseddik
1 lime
2,5 ss sukker
Finhakket koriander
Sesamfrø


Noe du mangler?

Fremgangsmåte

Ponzusaus:

1. Finhakk rød chili, hvitløk og koriander
2. Bland alt sammen. Rør godt slik at sukkeret løses opp.

 

Rødløkschutney:

1. Kutt rødløk i små biter.
2. Ha hakket rødløk, sitronsaft og sukker i en kjele.
3. La småkoke i ca. 5 minutter. Rør rundt med slikkepott av og til.
4. Avkjøl – rødløkschutneyen vil få en sterk rosafarge når den blir kald.

 

Sushiris:

1. Kok sushiris etter anvisning på pakken. For et godt resultat, er det viktig at du skylder risen i kaldt vann til vannet blir klart. Bruk ca. 3 dl ris. Har du ikke sushiris kan du bruke geisha grøtris.
2. Når risen koker – bland sammen 5 ss riseddik sammen med 1,5 ss sukker. Rør godt slik at sukkeret løses opp i eddiken.
3. Når sushirisen er ferdig kokt – fordel den utover et bakebrett slik at risen avkjøles kjapt.
4. Ha deretter over eddikblandingen og vend forsiktig inn i risen med en slikkepott.

Servering

  1. Kutt alle ingrediensene til salaten.

  2. Legg alt i forskjellige skåler, slik at gjestene kan lage sin egen salat av det de liker best. I bildene ser du skåler og fat fra vårt populære Chelsea-servise.

  3. Kutt laks i skiver og legg på et fint serveringsfat sammen med fersk koriander. Det er viktig at du bruker laks som er beregnet for sushi.

  4. Viktig: Vent til gjestene har satt seg til bordet, før du heller halvparten av ponzusausen over lakseskivene. Gjør du dette for tidlig, vil syren i limen og eddiken «koke» laksen.

 

Les også: Pavlova med pasjonskrem


Se nyttige produkter


Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon
SKU blogg-oppskrift-sashimisalat
© Christiania Glasmagasin AS