kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Oppskrift på suksessterte

Suksessterten er en tidløs vinner blant kakeglade nordmenn. Kombinasjonen av smakfull nøttebunn og den karakteristiske eggekremen gjør kaken til en av våre mest folkekjære favoritter her til lands. Den stilige gulfargen gjør kaken perfekt til påskebordet!

Ingredienser

4 eggehviter

150 g sukker (du kan også bruke melis)

150 g hasselnøtter eller mandler

 

Krem:

4 eggeplommer

1 dl kremfløte

125 g sukker

1 ts vaniljesukker

150 g romtemperert smør


Nyttige redskaper

Slik gjør du

Stivpisk eggehviter og bland inn sukker (evt melis) og malte hasselnøtter. Ta frem en form på ca. 22-24 cm i diameter hvor du har lagt bakepapir i bunnen og smurt sidene med litt smør. Ha røren i formen og stek ved 160 grader i ca. 30 min. La bunnen avkjøles.

 

Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en bakebolle. Kok opp på svak varme under omrøring – det er viktig at kremen får et ordentlig oppkok så den stivner på kaken. Ferdigstill kremen ved å røre inn smør. Avkjøl kremen på et kaldt sted til den stivner, gjerne ved å sette den kort i fryser. Legg bunnen på et serveringsfat og bre kremen over.

 

Form topper i kremen som pynt, eller dryss over hakkede hasselnøtter, mandler eller sjokolade. I påsken kan du gjerne være kreativ med pynten – bruk små sjokoladeegg, spiselige blomster eller marsipankaniner for en ordentlig wow-effekt.

 

Server og nyt!Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon
SKU blogg-oppskrift-suksessterte
© Christiania Glasmagasin AS