nyheter Mummimamma og Filifjonka nyheter Mummimamma og Filifjonka

Oppskrift: Taco med bakt blomkål og chipotle-dressing

I samarbeid med Le Creuset presenterer vi denne oppskriften på taco med en tvist - nemlig med bakt blomkål! Blomkålen er er et godt alternativ til kylling eller kjøtt dersom man ønsker en vegetarisk rett. Den krydrede blomkålen er bakt sprø i ovnen, og går i perfekt harmoni med den sterke dressingen. Du kommer til å elske denne! Lyst til å teste? Del gjerne resultatet med oss på Instagram ved å bruke #cgnorge. Vi gleder oss til å se! 

Tid: ca. 40 min

Antall: ca. 2 personer

Vanskelighetsgrad: Enkel

 

Ingredienser

Til blomkålen:

1 ss rapsolje

1 ts malt spisskummen

1 ts røkt paprika

½ ts hvitløkspulver

½ ts karripulver

1 ts chilliflak

Salt og pepper

400 g blomkål, delt i mellomstore buketter

 

Til dressingen:

120 g gresk yoghurt

1 ts chipotle-paste (kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)

½ lime, skall og saft

Salt og pepper

Til servering:

Tortillas

Isbergsalat, skåret i strimler

Rødkål, skåret i strimler

1 lime, skåret i båter

Koriander, finhakket

 

Fremgangsmåte

 1. Varm opp ovnen til 200 ˚C


2. Bland olje og krydder sammen i en stor skål


3. Vend blomkålen i krydderblandingen slik at den dekker blomkålen


4. Ha blomkålen på et fat og stek i ovnen i 25–30 minutter. Blomkålen skal være mør og litt brent i kantene


5. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Sett i kjøleskapet frem til servering


6. Server stekt blomkål og dressing med tortilla, salat, kål, lime og koriander

Se et utvalg fra Le Creuset 

I samarbeid med Le Creuset presenterer vi denne oppskriften på taco med en tvist - nemlig med bakt blomkål! Blomkålen er er et godt alternativ til kylling eller kjøtt dersom man ønsker en vegetarisk rett. Den krydrede blomkålen er bakt sprø i ovnen, og går i perfekt harmoni med den sterke dressingen. Du kommer til å elske denne! Lyst til å teste? Her får du oppskriften:

 

 

Ingredienser

Beregnet til ca 2 personer.

 

Til blomkålen:

1 ss rapsolje
1 ts malt spisskummen
1 ts røkt paprika
½ ts hvitløkspulver
½ ts karripulver
1 ts chilliflak
Salt og pepper
400 g blomkål, delt i mellomstore buketter

 

Til dressingen:

120 g gresk yoghurt
1 ts chipotle-paste (kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
½ lime, skall og saft
Salt og pepper

 

Til servering:

Tortillas
Isbergsalat, skåret i strimler
Rødkål, skåret i strimler
1 lime, skåret i båter
Koriander, finhakket

Fremgangsmåte

 

 1.     Varm opp ovnen til 200 ˚C


2.     Bland olje og krydder sammen i en stor skål


3.     Vend blomkålen i krydderblandingen slik at den dekker blomkålen


4.     Ha blomkålen på et fat og stek i ovnen i 25–30 minutter. Blomkålen skal være mør og litt brent i kantene


5.     Bland sammen ingrediensene til dressingen. Sett i kjøleskapet frem til servering


6.     Server stekt blomkål og dressing med tortilla, salat, kål, lime og koriander

© Christiania Glasmagasin AS