kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Oppskrift: Luftige rundstykker i form

I samarbeid med Pillivuyt presenterer vi her en oppskrift som passer like godt til en god og lang frokost som til en middag. Med sin lette og luftige form kan disse rundstykkene minne mye om boller, men med langt flere bruksområder.

 

Rundstykkene stekes enkelt sammen i en ildfast form, noe som vil gjøre hvert stykke saftig og godt!

Ingredienser

12 stk

25 g gjær
4 dl vann
2 ss yoghurt 
1 ts honning
2 ts salt
Ca. 700 g mel
Litt nøytal matolje 

1 ss sorte og hvite sesamfrø
Litt grovt salt

Du kan krydre brødet ekstra med litt friskhakket rosmarin, som eltes inn i deigen.


Fremgangsmåte

1. Smuldre gjæren i en stor bolle og rør ut i fingervarmt vann, sammen med youghurt, honning, salt og til slutt mel, som røres i litt etter litt med en stor sleiv eller i kjøkkenmaskin. Elt deigen godt til den er elastisk.

 

2. La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse med plastfolie eller et fuktig håndkle over. Det tar ca. 45 minutter.

 

3. Sett ovnen på 225 °C. Slå deigen ned og form 12 boller. Hvis du har deig til overs, kan du lage en liten baguette. Legg bollene adskilt fra hverandre i en grillfast form, og la dem etterheve i ca 10 minutter.

 

4. Pensle med litt olje, og dryss med sesamfrø og grovt salt. Stek på midterste rille i ovnen i ca. 25 minutter til de er gylne og sprø.



Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon
SKU blogg-rundstykker-i-form
© Christiania Glasmagasin AS