Slik organiserer du gavebordet

Det er gøy å få mange fine bryllupsgaver, men husk at det ofte er enda mer stas å gi fine bryllupsgaver. Mange av deres gjester legger stor vekt på sin gave til dere. Den vil de nok også gjerne bli husket for. Så vårt tips er å bruke litt tid på å organisere og pynte gavebordet, har dere en venn som er en stor organisator er det lurt å delegere oppgaven til vedkommende.

Velg en gaveansvarlig

Det er jo stor stas å pakke opp gaver, men på selve bryllupsdagen er det ikke tid nok til gjøre dette selv. Husk at det tar lang tid å pakke opp gavene og organisere det slik at kortet blir koblet til gaven. Gi en flittig organisator hovedansvaret og skaff flere hjelpere. Under dagen er det mange som vil bortom og titte på og da er det lett at kortet ikke blir satt tilbake der det hører hjemme.

 

Ta vare på emballasjen

Det kan være lurt å ha en lang duk over bordet, slik at gavepapir og tomme esker kan puttes under bordet etter det er pakket opp. Du kan gjøre det billigere ved å kjøpe metervarer av stoff fra Stoff og Stil, eller IKEA. Velourduker er også enkel å få tak i og forholdsvis rimelige.

 

Sett gavene i system

Gjør oppakkingen rask og smidig med en god plan. Noen kjøper inn en gavebok der alle gavene skrives inn eller man kan skrive alt ned på mobilen.

Fordel oppgavene mellom gaveansvarlig og hjelperene. En tar ansvar for å pakke opp gavene, en setter på klistremerker på; kortet, gaven, emballasjen – og den med den fineste håndskriften skriver inn gavene i gaveoversikten :) Dette kommer til å gå som en lek!

 

Slik pakker dere opp – steg for steg!

1.

Sett et nummer på kortet
Plasser nummeret på baksiden av kortet. Bruk gjerne klistremerker med ferdig trykte tall. Husk å kjøp flere sett med tall slik at du har minst 3 stk av hvert tall.


2.

Sett samme nummer på gaven
Om gaven består av flere deler, f.eks 1 kakespade og 6 kakegafler, sett da samme nummer på både kakespaden og på en av kakegaflene.


3.

Sett samme nummer på emballasjen
Da blir det mye lettere for de som skal pakke ned gavene å legge gavene tlbake i rett eske.


4.

Skriv opp i en notatblokk
Skriv hvem gaven er fra, og hva gaven er i en notatblokk. La den av hjelperene med finest håndskrift skrive.


Ta vare på minnene

Minnebok som gjestene kan skrive i er populært å ha ved gavebordet. Her har pinterest mange gode alternative ideer til den tradisjonelle boken. Lag søte kort gjestene deres kan skrive en hilsen på og putte i en postkasse, eske eller hva med en lykt. Her er det bare å være kreativ!

Hva med en liten titt på...

© Christiania Glasmagasin AS