Forfriskende sommerdrinker

Til de varme sommerdagene er det lite som slår en forfriskende sommerdrink. Vi har samlet sammen fire alkoholfrie sommerdrinker som gjør seg ekstra godt i varmen, og som garantert vil imponere gjestene. Finn din favoritt og del gjerne et bilde med oss på instagram ved å bruke #cgnorge!

Te & tonic

Tid: Ca. 50 min

Mengde: 1 drink

Vanskelighetsgrad: Lett

 

Ingredienser
Til tesirup: 

2,5 dl sukker

1,25 dl vann

2-3 valgfrie teposer

 

Til drink:

2 cl 

1,5 cl sitronjuice

1 dl tonic

Isbiter

 

Fremgangsmåte

1. Bland sukker og vann i en liten kjele, og kok så opp under omrøring.

 

2. Fjern fra varmen og tilsett teposene. Dekk til og la trekk i 15 min. 

 

3. Fjern teposene og la sirupen kjøle seg i 30 min. Flytt den til en lufttett beholder. Kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 måned.

 

4. Fyll et glass med knust is. 

 

5. Hell i tesirupen, sitronjuice og tonic. Rør rundt og tilsett så agurkskiver, pepper eller annen valgfri topping.

Alkoholfri Aperol spritz

Tid: 5 min

Mengde: 1 drink

Vanskelighetsgrad: Lett

 

Ingredienser

1 dl alkoholfri prosecco

3 cl tonic

2 cl grapefruktjuice

2 cl kirsebærjuice

1 stk appelsin

 

Fremgangsmåte

1. Fyll et spritzerglass med isbiter.

 

2. Skvis saften ut av en halv appelsin.

 

3. Tilsett alkoholfri prosecco, tonic, grapefruktjuice, kirsebærjuice og appelsinjuicen.

 

4. Rør rundt og pynt med en appelsinskive. 

Rabarbradrink 

Tid: Ca. 60 min

Mengde: Ca. 2 liter

Vanskelighetsgrad: Lett

 

Ingredienser
2 kg rabarbra

40 g frisk ingefær

50 g ferske eller fryste bringebær

250 g sukker

1 liter vann

2 lime

Tonic

 

Fremgangsmåte

1. Skjær av begge endene av rabarbraen, skrell og kutt i mindre deler.

 

2. Skrell og grovhakk ingefær.

 

3. Ha ingefær, bringebær og rabarbra i en kjele og ha i vann slik at det såvidt dekker bærene.

 

4. Kok opp og la det småkoke på svak varme i 10 min eller til rabarbraen er blitt myk.

 

5. Bruk en ballongvisp og visp til det blir en jevn blanding.

 

6. Sil blandingen over en bolle og press gjennom med en skje.

 

7. Ha blandingen i en kjele med sukkeret, la det koke opp under omrøring. Smak til med mer sukker om nødvendig. Hell blandingen i rene flasker og sett de kaldt i kjøleskapet, eller frys ned i plastikkbokser.

 

8. Til servering fyller du et halvt glass med rabarbrablandingen, ha noen limeskiver oppi glasset og fyll resten med isbiter og topp med tonic.

Lemon Summer Dream

Tid: Ca. 30 min + 24 timer

Mengde: Ca. 9 dl

Vanskelighetsgrad: Middels

 

Ingredienser
Til sitron og myntesirup:

2 stk sitroner

125 g mynte

5 dl vann

250 g sukker 

 

Til drinken:

1 stk sitron

7,5 dl farris

1,5 dl sitron og myntesirup

 

Fremgangsmåte

1. Vask mynten og fjern stilkene. Tilsett så mynten og saften fra en sitron i vann. La blandingen stå i kjøleskapet over natten.

 

2. Vask en sitron og skjær den i tynne skiver. Ha så i blandingen fra dagen før i en kjele og tilsett sitronskivene. La koke i 1 min. Når blandingen er avkjølet siles den igjennom et kjøkkenhåndkle.

 

3. Kok opp blandingen sammen med sukker, og la dette koke på middels varme i 20 min til det blir en jevn og fin sirup.

 

4. Hell sirupen i rene flasker, skru korken godt igjen og la det stå kjølig.

 

5. Skjær en sitron i skriver. Rør sammen sirupen og farris. Hell så over i et glass fylt med isbiter, sitronskivene og pynt gjerne med noen mynteblader. 

Til drinken!

© Christiania Glasmagasin AS