Svigermors fastelavnsboller

Fastelavn er like rundt hjørnet, og er det en dag i året vi kan fråtse i boller, krem og syltetøy uten dårlig samvittighet, så er det nettopp på denne dagen. Kanskje har du en sikker vinner på bolleoppskrift for hånd, men dersom du ikke har det så deler vi her en supergod oppskrift på saftige boller som virkelig er verdt å prøve ut.

 

Svigermors fastelavnsboller er saftige, smakfulle og passe mektige – akkurat slik de skal være. Ønsker du å prøve deg på disse? Del gjerne resultatet med oss på Instagram ved å bruke #cgnorge. Vi gleder oss til å se!

Tid: ca. 70 - 80 min

Antall: ca. 20 stk

Vanskelighetsgrad: Middels

 

Ingredienser

Gjærbaksten:

100 g margarin eller smør

5 dl melk

50 g gjær

½ ts salt

1,5 dl sukker

2 ts malt kardemomme

Ca. 750 g hvetemel

Egg til pensling

 

Til fyllet:

Kremfløte

2 ts vaniljesukker

Melis

Syltetøy

Fremgangsmåte

1. Forvarm stekeovnen til 225 grader.

 

2. Smuldre gjæren i en bolle og hell sukkeret over. La det stå til gjæret har smeltet. Dersom du knar litt i blandingen går prosessen fortere, men det skal ikke være nødvendig.

 

3. Smelt margarin/smør i en kjele, og tilsett melk. Varm blandingen opp til ca. 37 grader. Når gjæret har smeltet, tilsett salt og kardemomme.

 

4. Hell over smør- og melkeblandingen, og bland godt. Tilsett mel litt etter litt. Det er ikke sikkert det er nødvendig å bruke alt melet. Deigen er ferdig når den slipper bollen.

 

6. Strø litt mel over deigen, og dekk til bollen. La heve i 30-40 min på et lunt sted.

 

7. Når deigen er ferdig hevet, ruller du den ut på kjøkkenbenken og triller deigen til passelig store boller. Legg bollene på en smurt plate med nok mellomrom til at de kan heve seg litt større.

 

9. Pensle bollene med sammenvispet egg, og sett direkte inn i stekeovnen i ca. 10-15 minutter til de har fått en gyllen farge.

 

10. Mens bollene avkjøler seg kan du vispe sammen kremen i en ren bolle. Kremen bli best dersom kremfløten er kald. Hell kremfløten og vaniljesukkeret i bollen, og visp til ønsket tykkelse. Vi liker kremen litt fyldig - da holder den seg bedre på bollene også!

 

11. Del bollene i to deler, fyll med syltetøy og krem, og dryss et deilig lag med melis over rett før servering. Nå er det tid for å nyte!

Oppskriften gir ca. 20 boller

 

100 g margarin eller smør
5 dl melk
50 g gjær
½ ts salt
1,5 dl sukker
2 ts malt kardemomme
Ca. 750 g hvetemel
Egg til pensling


TIL FYLLET:

 

Kremfløte
2 ts vaniljesukker
Melis
Syltetøy

Sett stekeovnen på 225 grader.

 

1. Smuldre gjæren i en bolle og hell sukkeret over. La det stå til gjæret har smeltet. Dersom du knar litt i blandingen går prosessen fortere, men det skal ikke være nødvendig.

 

2. Smelt margarin/smør i en kjele, og tilsett melk. Varm blandingen opp til ca. 37 grader.

 

3. Når gjæret har smeltet, tilsett salt og kardemomme.

 

4. Hell over smør- og melkeblandingen, og bland godt.

 

5. Tilsett mel litt etter litt. Det er ikke sikkert det er nødvendig å bruke alt melet. Deigen er ferdig når den slipper bollen.

 

6. Strø litt mel over deigen, og dekk til bollen. La heve i 30-40 min på et lunt sted.

 

7. Når deigen er ferdig hevet, ruller du den ut på kjøkkenbenken og triller deigen til passelig store boller.

 

8. Legg bollene på en smurt plate med nok mellomrom til at de kan heve seg litt større.

 

9. Pensle bollene med sammenvispet egg, og sett direkte inn i stekeovnen i ca. 10-15 minutter til de har fått en gyllen farge.

 

10. Mens bollene avkjøler seg kan du vispe sammen kremen i en ren bolle. Kremen bli best dersom kremfløten er kald. Hell kremfløten og vaniljesukkeret i bollen, og visp til ønsket tykkelse. Vi liker kremen litt fyldig - da holder den seg bedre på bollene også!

 

11. Del bollene i to deler, fyll med syltetøy og krem, og dryss et deilig lag med melis over rett før servering. Nå er det tid for å nyte!

Har du alt du trenger?

© Christiania Glasmagasin AS