nyheter Mummimamma og Filifjonka nyheter Mummimamma og Filifjonka

Tips til pepperkakehuset!

For mange blir det ikke jul uten et pepperkakehus! I år har vi samarbeidet med Anette Selnes, som gir oss sine beste tips til pepperkakehuset. Anette forteller "Å lage pepperkakehus tar meg tilbake til barndommen og juleforberedelser. Det er noe veldig koselig med å bake, pynte og montere et pepperkakehus, og spenningen frem til det kan knuses og spises".


Å lage pepperkakehus kan by på noen utfordringer, men her kommer noen tips som forhåpentligvis gjør prosessen liiiitt lettere...

Tips!

 

1. Design ditt eget pepperkakehus eller finn en ferdig mal på nettet. Skisser ønsket mål på et ark og tegn over på matpapir som klippes til.


2. Kjevl deigen tykkere enn vanlige pepperkaker og stek delene lenger, da blir huset mer stabilt.


3. Jobb med kald pepperkakedeig og stek så raskt som mulig, da siger deigen mindre ut når delene stekes.


4. Skjær ut delene direkte på bakebrettet. Ha litt mel på kniven så den skjærer lettere. Husk dører og vinduer.


5. Med en gang delene kommer ut av ovnen bør de finskjæres etter malen, da deigen kan ha seget noe utover.


6. Bruk pepperkakelim som du får kjøpt i matbutikken, det er tryggere og enklere enn kokende varmt sukker.


7. Lag royal icing til å pynte med. Det er en glasur laget med eggehviter og melis som er stivpisket i en kjøkkenmaskin. Ha også i sitronsaft eller natron for bedre holdbarhet og bevaring av hvitfargen.


8. Bruk en sprøytepose med rund tipp (nr 2 eller 3) for lettere påføring av glasur.


9. Gelatinplater er perfekt å brukes som vinduer og et batteridrevet lys inni gjør det ekstra koselig.


10. Dryss litt melis over for en illusjon av snø.

 

Vi har det du trenger!


Vurdering

Vurdering

Q&A

Q&A

Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon
SKU Blogg-pepperkakehus
© Christiania Glasmagasin AS