Japandi interiørstil

Interiørstilen Japandi har den siste tiden prydet interiørbildet, som er en sammensetning av japansk og skandinavisk estetikk. Her står minimalisme, funksjonalitet, naturlige farger og rene linjer sentralt – mindre er mer. 

 

Stilen følger minimalistiske prinsipper fra japansk og skandinavisk design, som vil si at rommene ofte er ryddigere, med mindre, men nøye utvalgte møbler og dekorelementer som omfavner hverandre.

Naturlige farger

Stilen baserer seg på nøytrale farger som hvit, grå, beige og svart. Elementer i svart brukes gjerne til å understreke enkelhet, som en kontrast og balanse i interiøret, men skal ikke være hovedfargen i rommet. Fra Porsgrund Porselen finner du serviset Natur, som kombinerer minimalistiske detaljer inspirert av naturen selv. Serien byr på organiske former og en fargepalett bestående av hvitt, grått og sort, som sammen danner et delikat uttrykk.

 

Serien Nordic fra Stelton inneholder tekanner og kopper med et design inspirert av skandinavisk stil og japansk te-kultur. Produktene kommer i sort og beige, med detaljer i tre, som kombinerer materialer og farger som står sentralt i stilen Japandi.

Enkelhet

Japandi fremhever enkelheten. Dekorative elementer er enkle og sparsommelige, og rene linjer står sentralt i stilen. Fra Hadeland Glassverk finner du Hanabi, en serie med lyslykter inspirert av Japansk kultur og Warosoku, japanske tradisjonelle vokslys. Lyktenes former fremhever flammens bevegelser og evne til å skape en behagelig ro.

Treverk

Tre er det grunnleggende materialet i Japandi-stilen, der eik, ask og lønn er spesielt populære. Stilen følger ofte elementer i en og samme tresort i lyst tre, men man kan også kombinere stilen med noen elementer i mørkere tresorter. Andre materialer som også inngår i stilen er keramikk, glass, porselen, rotting, lin og bambus.

 

Serien Rå fra Rosendahl er designet i et nordisk uttrykk, med produkter fremstilt i keramikk og varmebehandlet eik. Her finner du funksjonelle produkter som skjærebrett og oppbevaringsprodukter til salt og pepper. Merkevaren Crushgrind byr på krydderkverner i minimalistiske uttrykk, der funksjonalitet og stil forenes på en elegant måte.  

© Christiania Glasmagasin AS