Klippfiskrøre

Det første året Gitte & Filip møtte hverandre dro de på rundtur i Italia. Turen startet i Venezia, og de ble tipset om å lete etter en bar hvor de serverte klippfiskrøre på toast. De hadde nesten gitt opp da de omsider fant stedet. Ni år senere husker de fremdeles smaken av den myke klippfiskrøren med et godt glass vin. Blant gondoler som kjørte rundt i kanalene, ble et veldig fint minne skapt. Mat er med på å knytte sansene til dine opplevelser, og bidrar til skapelse av nye minner. Nå har Gitte & Filip prøvd å gjenskape røren så godt de kan, slik at du også kan prøve! Den kan fint serveres alene som forrett, eller sammen med annet digg som i denne fremgangsmåten. En italiensk tapasaften!

 

Gjennom instagramkontoen @gitteogfilip deler Gitte Witt og Filip Loebbert sin store lidenskap og kjærlighet for mat og bærekraft, men også for estetikk og vakre ting. Til servering av måltidet har de brukt lekre asjetter og serveringsdeler fra serviset Spire og Citron fra Porsgrund Porselen. Resten av tapasrettene kan serveres rett på en trefjøl, for eksempel fra serien Woods fra Christiania 1739, hvor man finner flere i ulik størrelse. Vinen drikkes av glass fra serien Odyssé fra Hadeland Glassverk, som er designet og utviklet i tett samarbeid med glassdesignere og vineksperter. 

 

Tid: ca. 2 timer

Antall: 2 porsjoner

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 pakke utvannet klippfisk 

2 dl fløte

Olivenolje

Ca 15-20 cherrytomater 

Salt

Sukker

En god burrata

Basilikum

Baguette

1 glass med artisjokkhjerter

En bit manchego ost

Små grønne oliven

Balsamico sirup

 

Tilberedning

1. Sett ovnen på 120 grader. Kutt cherrytomatene i to, og legg de på et bakepapir med bunnen ned. Dryss over litt olje, salt og sukker, og bak deretter i ca 2 timer. 

 

2. Kok klippfisk på lav varme med en klunk olje og fløten til fisken og fløten er godt kokt inn i hverandre. Ta gryta av ovnen, avkjøl litt og bruk så en stavmikser til å lage en god røre. 

 

3. Skjær gode biter av baguetten, legg klippfiskrøre på noen skiver, artisjokk og manchego på de andre skivene.  Pynt med ristede mandler og skinke om du ønsker. 

 

4. Legg de confirete tomatene på et fat, med burrata i midten. Pynt med små oliven og basilikumblader, god olivenolje, balsamicodressing og salt. 

 

Håper det smaker!

3. Stek lammecarré kjapt på hver side i en godt oppvarmet stekepanne med olivenolje. La kjøttet så steke på 140 grader i en ildfast form i ovnen til det er gjennomstekt men ikke tørt, (her er det jo litt ulike preferanser på hvor rødt man foretrekker kjøtt, men litt rosa lammekjøtt smaker godt). Her kan et steketermometer benyttes om ønskelig. 55 grader = medium og 65 = well done. 

 

4. Skrell og kutt sellerirot i små terninger. Stek bitene i pannen du stekte kjøttet. Rist hasselnøttkjerner i litt olje og honning i en annen panne. 

 

5. Legg poteter, sellerirot, hasselnøttkjerner, og lam på tallerkener og ta en god skje chimichurri på lammet og nyt!

Til måltidet:

© Christiania Glasmagasin AS