kjøkkenutstyrkjøkkenutstyr

Oppskrift: Kokoskuler med sjokolade

Smaken av kokos hører julen til. Disse kokoskulene er både fantastisk gode, og samtidig dekorative til servering. Du velger selv hva slags sjokolade du vil bruke; med mørk sjokolade smaker kulene nesten som kokossjokoladen Bounty, mens hvit sjokolade gir den fineste snøball-looken.

 

På jakt etter den perfekte gave til søtmonsen? Fyll et Norgesglass med kokoskuler og knyt et silkebånd rundt lokket. Ingenting er så hyggelig som en hjemmelaget smaksbombe under treet!

Ingredienser

Ca. 20-25 snøballer

 

  • 170 g kokosmasse + ekstra til strø
  • 50 g finmalte mandler (kan sløyfes)
  • 0,75 dl lys sirup, agavesirup eller lys lønnesirup
  • 1 dl kokosolje, smeltet
  • 2 ss kokoskrem eller kokosmelk (bruk gjerne kun den faste, tykke kremen i toppen av boksen)
  • ½ ts ekte vaniljepulver, vaniljeekstrakt eller frø fra en halv vaniljestang 
  • 1/4 ts salt 
  • 100 g hvit eller mørk sjokolade 

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle, bortsett fra sjokoladen og den ekstra kokosmassen du skal bruke til å rulle kulene i til slutt. Det skal være fuktig masse du kan forme kuler av. Juster med mer kokosmasse eller mandelmel hvis den er for løs og mer kokoskrem hvis den er for fast.

  2. Ta litt og litt masse med en skje og form en kule med hendene. Legg på et fat med bakepapir. Kulene settes i fryser eller kjøleskap i ca. 1 time. Når kokosoljen stivner vil kulene bli faste og fine.

  3. Smelt sjokolade over vannbad og fordel litt sjokolade på hver kule, før du evt. ruller dem i kokos. Kokoskulene oppbevares kjølig i en lufttett boks og bør holde i 3-4 uker.



 Har du alt du trenger?


Sjekk ut disse oppskriftene!

© Christiania Glasmagasin AS